Uživajte na plažama

Cijelom dužinom mjesta Zaostrog, u dužini od 1500m proteže se prekrasna šljunčana plaža. Duž plaže nalaze se veliki borovi koji pružaju mogućnost boravka u sjeni tijekom vrućih ljetnih dana.

Uzduž plaže ima više restorana koji nude riblje i mesne specijalitete, beach barova i štandova sa voćem i povrčem, te štandovi za najam ležaljki i suncobrana. Plaža ima tuševe i kabine za presvlačenje.

Na plaži možete uživati u različitim vodenim zabavnim igrama poput zračnih tobogana za djecu, najam jet ski, najam brodica i pedalina, najam bicikla i skutera i slično.

Ispred same kuće nalazi se manja plaža koja nudi privatnost i prikladna je za boravak sa djecom.

Događanja

Tijekom turističke sezone u Zaostrogu se organiziraju razni događaji poput glazbenih večeri, koncerata klapa, ribarskih noći, raznih događanja za djecu itd.

Glavni događaj je proslava Gospe od Anđela, koja se tradicionalno obilježava 2. kolovoza, a proslava traje tri dana. To se katoličko slavlje uglavnom odvija u Franjevačkom samostanu Svete Marije, najvažnijem i najpoznatijem spomeniku Zaostroga i cijele Makarske rivijere.

U blizini bude niz događanja koja privlače turiste poput Utrke lađa na rijeci Neretvi, Jazz festivala u Makarskoj i drugih događanja. Mnogi noćni barovi u obližnjoj Makarskoj i drugim mjestima u okolici nude bogat noćni život.

Zanimljivosti u okruženju

Card image

Dubrovnik

120km

Svjetski poznate zidine starog grada u Dubrovniku otkrit će mnoge tajne povijesti grada, a možete uživati ​​u poznatim lokacijama na kojima je snimljena serija GOT.


Otkrijte više
Card image

Ston

70km

Ston je mali grad poznat po najstarijoj tvornici morske soli i uzgajalištima školjki, a okružen je drevnim zidom dugim 5500m.


Otkrijte više
Card image

Međugorje

50km

Međugorje je jedno od najpoznatijih hodočasničkih odredišta rimokatoličkog svijeta. Postalo poznato po ukazanjima Djevice Marije koja su počela 1981. g.

Otkrijte više

Prirodne ljepote u okruženju

Card image

Crveno i Modro jezero

70km

Crveno i Modro jezero koje je UNESCO proglasio Geoparkom.


Otkrijte više
Card image

Baćinska jezera

10km

Park se sastoji od 7 jezera na kojima možete uživati ​​u vožnji tradicionalnim brodicama i delicijama karakterističnim za to područje - od jegulja.


Otkrijte više
Card image

Kravica

50km

Prekrasni vodopadi na rijeci Trebižat uz bogatu gastronomsku ponudu.


Otkrijte više
Card image

Ušće Neretve

30km

Ušće Neretve jedno je od mjesta u Hrvatskoj koje turisti još nisu u potpunosti otkrili, a koje nudi toliko toga za vidjeti, okusiti i doživjeti. Ne smijete to propustiti!


Otkrijte više
Card image

Nacionalni park Mljet

50km + Trajekt

Naše prvo zaštićeno područje na moru koje već 59 godina oduševljava brojne posjetitelje otoka bojama i mirisima netaknute prirode.


Otkrijte više
Card image

Park prirode Biokovo - Nebeska šetnica

30km

Park prirode Biokovo jedan je od 11 parkova prirode u Republici Hrvatskoj s najvišim vrhom Sveti Jure na 1762 metra nadmorske visine.


Otkrijte više